Fysiotherapie

DSE_2860-24Bij ons in de praktijk zijn alle therapeuten tenminste algemeen fysiotherapeut. Dit betekent dat zij de 4-jarige HBO opleiding fysiotherapie hebben afgerond. Zij staan allen ingeschreven in een kwaliteitsregister (CKR / Keurmerk) en zijn BIG-geregistreerd. Een algemeen fysiotherapeut is allround opgeleid om bewegings- houdingsgerelateerde klachten te beoordelen en te behandelen over het hele lichaam. Samen met u maakt de fysiotherapeut een plan van aanpak om uw gewrichten en spieren weer zo optimaal mogelijk te laten bewegen.

De fysiotherapeut behandeld conform de richtlijnen van de beroepsgroep en voldoet bij ons aan de normen die gelden binnen een “Plus-praktijk” en “Topzorg praktijk” (zie kwaliteit)
De meeste therapeuten bij ons in de praktijk hebben extra cursussen gevolgd om zich te specialiseren in deelgebieden binnen de fysiotherapie. Dit kan variëren in kortere cursussen van enkele dagen (aandachtsgebieden) tot volledige masterstudies van 3-5 jaar welke leiden tot de een erkende specialisatie met de titel “Master”. Deze specialisten zijn terug te vinden in de het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het KNGF en het Keurmerk fysiotherapie.

Klik op één van de specialisaties voor extra informatie of kijk bij uw fysiotherapeut voor zijn/haar aandachtsgebieden/specialisatie.

VERWIJZING/DTF

IMG_3233 (2)Binnen onze praktijk kunt u terecht met en zonder een verwijzing. De “Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie” (DTF) maakt het mogelijk dat u dus ook zonder verwijzing een fysiotherapeut kunt bezoeken. Indien nodig kan in overleg met u contact worden gelegd met uw huisarts of specialist om tot een optimale behandeling van uw klachten te komen.

U kunt zich aanmelden per telefoon via het nummer 053-5721338 of via het contactformulier op de site. De secretaresse zal uw aanmelding verwerken en samen met u een afspraak inplannen. Hierbij wordt in eerste instantie rekening gehouden met welke vorm van fysiotherapie voor u het meest geschikt is. Daarnaast wordt rekening gehouden met uw beschikbaarheid en eventuele andere voorkeuren.

 

fysiotherapeut logo-fysionet-home