Beweegprogramma

Wat houdt het beweegprogramma in

Het beweegprogramma duurt 6 maanden. Na een intake worden uw trainingsdoelen en de te bereiken resultaten met u besproken en vastgesteld. Daarna gaat u de eerste 3 maanden 2 keer per week en de tweede 3 maanden 1 keer per week trainen in een groep onder begeleiding van een deskundige en gespecialiseerde fysiotherapeut. De training is gericht op het verbeteren van uw algehele conditie, het uithoudingvermogen en de spierkracht. Na 6 maanden worden de resultaten van uw training IMG_3433vastgesteld. Dan stopt de begeleiding in de groep en zal met u worden besproken op welke manier u verder wilt werken aan uw fitheid. Tevens krijgt u begeleiding om ook na afloop van het beweegprogramma zelfstandig te blijven bewegen. De huisarts ontvangt dan een bericht met de resultaten.

Aanmelden

Alle Haaksbergse fysiotherapeuten werken samen om het beweegprogramma mogelijk te maken. Het beweegprogramma wordt op verschillende locaties in Haaksbergen gegeven onder begeleiding van daarvoor opgeleide en ervaren fysiotherapeuten.

Via de huisartsenpraktijk kunt u worden aangemeld voor het beweegprogramma bij het centrale aanmeldpunt. Bij voldoende deelnemers krijgt u bericht van de fysiotherapeut over waar en wanneer het beweegprogramma start.

Vergoeding

Een deel van de kosten wordt vergoed door de Eerstelijns Zorg Haaksbergen (EZH). Voor het hele programma van 6 maanden wordt een eigen bijdrage van de deelnemer gevraagd van 150 euro

Informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut. Op de website www.eerstelijnszorghaaksbergen.nl vindt u meer voor informatie over o.a. de verschillende zorgprogramma’s, de werkwijze van de zorgverleners en algemene informatie over chronische aandoeningen.