Oncologische revalidatie

Oncologische training bij Fysiotherapie Noordman

Bij Fysiotherapie Noordman oncologische training gegeven. Deze training is bedoeld voor patiënten die tijdens of na een oncologische behandeling problemen hebben met hun belastbaarheid. Vaak speelt vermoeidheid een grote rol in het leven na kanker.

Kanker komt in vele vormen met verschillende behandelmogelijkheden voor. Gelukkig is door de huidige medische zorg de overlevingskans enorm toegenomen. Wanneer de diagnose ‘kanker’ gesteld wordt, heeft dat een enorme impact. Dit kan leiden tot depressiviteit en vermoeidheid. Daarnaast kan de medische behandeling zoals een operatie of bestraling littekenweefsel veroorzaken wat kan leiden tot pijn, problemen met bewegen of bijvoorbeeld oedeem.

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat mensen die deelnemen aan een beweegprogramma (ondanks de omstandigheden) meer energie hebben, minder moe zijn en zich fitter voelen. Oncologische training draagt zeker bij aan een beter en effectiever fysiek herstel en daardoor ook psychisch herstel. Beide zijn nodig om zo goed mogelijk in het leven te kunnen staan en blijven staan. Bewegen, met name op conditioneel en krachtgebied, heeft altijd een positief effect, zowel voor, tijdens als na de behandeling.

Voor wie?

Deze oncologische training is voor iedereen bij wie de diagnose kanker is gesteld ongeacht de ernst en fase van de medische behandeling. Deelname aan deze training kan zowel individueel als in groepsverband. Na een intake en een aantal testen wordt samen met u bepaald welke doelen er gesteld gaan worden. Deze testen zullen regelmatig herhaald worden om te kijken hoe het herstel verloopt. Daarnaast kunt u aangeven of uw voorkeur uitgaat naar individuele training of in groepsverband.