Schrijftherapie voor kinderen

Schrijven is voor alle kinderen en volwassenen wereldwijd een vaardigheid die hen in staat stelt om te communiceren. Ondanks de toename van het gebruik van de computer is schrijven en leren schrijven nog steeds actueel. Het schrijven op school is ondersteunend bij andere leerdomeinen, zoals bij taal en rekenen. Een schrijfprobleem kan ook een negatief effect hebben op deze leervakken en op het zelfbeeld van een kind.

Voor kinderen met schrijfproblemen wordt op meerdere basisscholen in Haaksbergen schrijftherapie geboden door onze kinderfysiotherapeuten. De kinderfysiotherapeut is aanwezig om kinderen individueel te helpen met het schrijven. Hierbij kan aandacht zijn voor de schrijfbeweging, de pen(greep), de houding en/of de schrijfsnelheid.

Bij een eerste intake/onderzoek wordt bekeken of er sprake is van een motorisch schrijfprobleem. Voor de intake worden ouder en kind verwacht op de praktijk. Mocht er een indicatie zijn voor schrijftherapie zal vervolgens 12 weken lang therapie op school worden geboden (30 minuten per week). Waar nodig zal in overleg ook huiswerk worden meegegeven gericht op het schrijven.