Rugnetwerk

Het Rugnetwerk is een netwerk van samenwerkende fysio- en manueeltherapeuten en medisch specialisten in Twente, dat is opgezet om de kwaliteit van de zorg voor mensen met lage rugklachten te verbeteren. De aangesloten praktijken hebben dezelfde missie en visie en werken volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, vastgelegd in behandelprotocollen afhankelijk wat voor rugklachten u heeft. Inhoudelijke scholing en toetsing zorgt voor blijvende hoogstaande kwaliteit van handelen van de therapeuten.

De behandeling

De behandeling is gericht op uw persoonlijke klachten en het verbreden van de kennis over uw rugklachten met als doel de zelfredzaamheid te verhogen. De behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Samen met u worden doelen opgesteld en uitgezet in de tijd.

Uitgangspunten voor de behandeling

U staat centraal. De behandeling wordt op maat gemaakt en sluit aan bij uw persoonlijke situatie. Algemeen doel is het effectief aanpakken van uw rugklachten om beperkingen in het dagelijks leven zoveel mogelijk tegen te gaan en ziekteduur te verkorten. Om deze doelen te bereiken is de behandeling gericht op de volgende punten: het verbreden van kennis over (het ontstaan van) uw rugklachten. Kennis helpt bij het snel en effectief reageren op klachten, het krijgen van adviezen ten aanzien dagelijks bewegen, hervatten van werkzaamheden en/of sport onder begeleiding van de therapeut en een op maat gemaakt trainingsprogramma met persoonlijke doelen uitgezet in de tijd.

Het tegengaan van rugklachten vraagt een actieve inzet van uzelf. Hoe beter het lukt de adviezen op te volgen en actief te trainen, hoe sneller uw klachten verminderen en verdwijnen. Bewegen is goed voor uw rug en niet schadelijk!